Tekst Paula Cortes
Foto Van Data / Shop Around

Bloedspoorpatronen, vingersporen op een stuk tape of digitale sporen gevonden in een smartphone. Zomaar een greep uit de sporen die onderzoekers van het NFI laten ‘spreken’ in hun zoektocht naar de waarheid. Zij proberen antwoord te geven op die ene vraag: wat is er precies gebeurd?   

In de podcastserie De Stille Getuige vertellen forensisch onderzoekers van verschillende deskundigheidsgebieden van het NFI hoe ze te werk gaan om de waarheid achter een misdrijf te vinden. De Stille Getuige is een uniek inkijkje in een instituut dat doorgaans de deuren gesloten houdt voor publiek. De luisteraar maakt kennis met verschillende onderzoeksgebieden zoals DNA, pathologie en forensisch spraakonderzoek.

Scan deze QR-code als je een iPhone hebt.
Scan deze QR-code als je een andere smartphone hebt.

Luister naar de zesdelige podcastserie en ontdek hoe een ‘delict telefoon’ (vaak een prepaid telefoon die na een misdrijf wordt weggegooid) aan een verdachte van een koelbloedige moord wordt gekoppeld door de zogenaamde ‘Samen Reizen-methode’. Of hoe een dood lichaam toch iets kan vertellen over de laatste levensuren en de mogelijke doodsoorzaak.

Wil je hier meer over horen? Scan dan deze QR-Code met je telefoon om de podcasts direct te beluisteren.